18 jaar cel en tbs voor doden en in brand steken vrouw op straat in Den Haag

De rechtbank heeft 18 jaar cel en tbs opgelegd voor het doden en in brand steken van een vrouw in Den Haag.

De rechter heeft de 42-jarige Ferry T. schuldig bevonden en veroordeeld tot een celstraf en tbs met dwangverpleging. Het slachtoffer is de 23-jarige Renée Barendregt die vorig jaar mei na een feest naar huis fietste. De opgepakte verdachte verklaarde die nacht uren te hebben rondgereden op zijn scooter en een afspraak had met zijn dealer. Vervolgens gebruikte hij her en der in en rond de Scheveningse Bosjes cocaïne. Verder weet hij naar eigen zeggen ook niet waarom hij die nacht rond bleef rijden en af en toe weer eens een tijdje ergens bleef stilstaan.

Op de Doorniksestraat in Den Haag werd ze in de nacht van haar fiets getrokken en de bosjes in gesleurd. Ze werd betast in haar broek en met een mes gestoken. De verdachte stond gisteren voor de rechtbank. Hij blijkt die nacht ook nog terug te zijn gegaan om het lichaam in brand te steken. Er zijn gruwelijke opnames waarin te horen is hoe het slachtoffer gilt. Of ze nog leefde toen ze in brand werd gestoken valt volgens de officier van justitie niet met zekerheid vast te stellen.

Deskundigen van het Pieter Baan Centrum hebben bij verdachte een forse persoonlijkheidsproblematiek vastgesteld, waarbij hij zelf geen andere oplossing ziet dan naar verdovende middelen te grijpen. De kans dat hij in de toekomst opnieuw gewelddadig gedrag vertoont, wordt matig tot hoog ingeschat.