Pakkies (ponypack) met drugs. © Crime-Nieuws.nl

18 jaar cel geëist tegen dealer die klant heeft doodgestoken in woning Delft vanwege een poging diefstal

Justitie heeft een gevangenisstraf van 18 jaar geëist tegen een dealer die zijn klant dood heeft gestoken met een keukenmes.

Op 1 september 2020 belde het 36-jarige slachtoffer zijn 24-jarige dealer uit Den Haag om wat cocaïne te kopen. De Hagenaar kende de persoon voor wie de drugs bestemd waren, want die had hem eerder proberen te bestelen. In plaats van zijn naar klant te rijden in de De Colignystraat in Delft, reed hij eerst naar huis om daar volgens het OM een mes te halen. Hij was op dat moment samen met een medeverdachte, een 23-jarige man uit Delft.

Ongeveer een uur later arriveerden ze op het adres in Delft en het slachtoffer werd direct aangevallen. Het ging er gewelddadig aan toe, en de deur van een slaapkamer waar de angstige klant zich had verstopt, werd uit de sponning getrapt. In de slaapkamer steekt de 24-jarige man vrijwel direct in op het slachtoffer. Die probeert zich nog af te weren door met een schilmesje terug te steken, maar de verdachte bleef steken. ‘Ik zei toch dat ik je terug zou pakken,’ riep hij volgens de medeverdachte, ‘je wou mij rippen!’ Het slachtoffer raakt ernstig gewond en komt kort daarna te overlijden. De twee mannen slaan op de vlucht.

Na onderzoek kwamen de mannen in beeld en zijn aangehouden. Van de 24-jarige man is DNA aangetroffen rond één van de steekwonden. Volgens het Openbaar Ministerie is er sprake van een moord en vooropgezet plan. Tegen de man is 18 jaar cel geëist voor de moord, een zware mishandeling en drugshandel. Eerder dit jaar werden zijn moeder, zijn vriendin en een 18-jarig meisje al veroordeeld voor deelname aan de criminele drugshandel.