De AK-47 (Avtomat Kalasjnikova obraztsa 1947 goda). | Foto ter illustratie!

18 jaar cel voor via PGP aansturen mislukte liquidatie met AK-47’s in Diemen

De rechtbank heeft Naoufal ‘Noffel’ F. (37) veroordeeld tot 18 jaar gevangenisstraf voor het aansturen van de mislukte liquidatie op crimineel Peter ‘Pjotr’ R. in Diemen. De man werd met AK-47’s onder vuur genomen.

De uitspraak is belangrijk omdat het vooral ging om de vraag of de rechtbank de data uit de servers van Ennetcom zou toestaan als bewijs. De advocaat van ‘Noffel’, Inez Weski, was van mening dat de hele zaak van tafel moest vanwege onrechtmatigheden in onder meer hoe justitie aan de data is gekomen. Hier is de rechtbank niet in meegegaan en heeft F. op basis van het PGP-bewijs veroordeeld tot 18 jaar cel.

Naoufal F. werd in april 2016 aangehouden in een luxe appartement in Dublin die gelinkt wordt aan de berichte Kinahan clan. Bij zijn aanhouding had F. een dure horloge van rond de 40.000 euro om zijn pols. In het appartement werden nog meer dure horloges aangetroffen, een geldbedrag in contanten en een kleine hoeveelheid softdrugs. Sindsdien zat hij vast in een Ierse cel en later is hij overgebracht naar Nederland. Mogelijk gaat F. nog in hoger beroep.