© Pixabay on Pexels.com

18 jaar geëist voor doodschieten man in flat Nijmegen na ruzie om openstaande schuld

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft 18 jaar cel geëist voor het doodschieten van een man in een flat in Nijmegen.

Op 5 januari 2021 kwam er bij de hulpdiensten melding binnen van een schietpartij in een flat aan het Lankhorst. Ter plaatse blijkt een man te zijn neergeschoten. Het slachtoffer is twee keer van dichtbij geraakt en bezwijkt ter plekke aan zijn verwondingen. De politie zette het gebied af en heeft een onderzoek gestart. De schutter was toen al op de vlucht geslagen.

De 50-jarige verdachte wordt drie dagen later in het noorden van Nederland aangehouden in zijn auto. Het vuurwapen waarmee het slachtoffer is neergeschoten ligt in het voertuig. De verdachte en het slachtoffer zijn bekenden van elkaar. Beiden zouden verkeren in een milieu waarin volgens het OM drugs wordt verhandeld en gebruikt.

Een dag voor de dodelijke schietpartij hadden het slachtoffer en de verdachte 31 keer contact met elkaar. Er zou een conflict zijn over een openstaande schuld. ‘De strekking van het contact is zonneklaar. Verdachte voelde zich te pakken genomen, stelde een ultimatum en voor hem was de maat vol’, aldus de officier van justitie in zijn requisitoir. Tegen de man is een celstraf van 18 jaar geëist voor moord. De rechtbank doet binnenkort uitspraak.