Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

18 jaar gevangenisstraf voor liquidatie met 25 kogels uit kalasjnikov in Rotterdam

De rechtbank heeft twee mannen veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 jaar voor een liquidatie met een kalasjnikov in Rotterdam.

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste eerder 22 jaar gevangenisstraf tegen de twee Amsterdammers. De mannen hebben altijd ontkend iets met de moord te maken te hebben. Op vragen werd steevast geantwoord met een beroep op hun zwijgrecht.

Op 5 juni 2020 werd de 58-jarige Cevat Bozdag rond 22.15 uur op de Clazina Kouwenbergzoom in Prinsenland onder vuur genomen. Het slachtoffer werd voor de ogen van zijn vrouw doodgeschoten met een automatisch vuurwapen. De politie stelde na de liquidatie een uitgebreid onderzoek in. Dit leidde uiteindelijk naar twee verdachten.

Volgens het OM zijn de twee ‘nietsontziend’ te werk gegaan en toonden geen enkel teken van berouw of medeleven. De liquidatie zou goed zijn voorbereid. Het slachtoffer werd meerdere keren geobserveerd. Het zou volgens de officier om dertien ‘voorverkenningen’ zijn gegaan.

Na de liquidatie zijn de daders in een Toyota gestapt en gevlucht. Het voertuig werd kort na de moord uitgebrand aangetroffen aan de Akkerwinde in Capelle aan den IJssel. Daar stapten de daders over in een tweede vluchtauto. Op een van de 25 teruggevonden hulzen naast het lichaam van Bozdag vond de politie DNA van één van de verdachten.