180 kilo hasj, auto’s met verborgen ruimtes, cash en miljoenen sigaretten gepakt bij invallen FIOD

De FIOD heeft bij invallen in een onderzoek naar illegale sigaretten onder meer een grote hoeveelheid tabak, miljoenen sigaretten, voertuigen met verborgen ruimtes en 180 kilo hasj aangetroffen en in beslag genomen.

In samenwerking met de douane en politie werd afgelopen donderdag een inval gedaan en een pand in Steenbergen doorzocht. Hierbij werd ruim 2000 kilo versneden tabak in beslag genomen. Daarnaast zijn ook verpakkingsmiddelen voor sigaretten, benodigdheden voor de productie van sigaretten, een heftruck, contant geld en een steekwapen gevonden. Twee mannen zijn aangehouden en vastgezet.

Op dezelfde dag werd na een melding een controle uitgevoerd in een kassencomplex in Zuilichem. Daar werd een in werking zijnde sigarettenfabriek aangetroffen. Op deze locatie is 5000 kilo ruwe tabak, circa 2000 kilo versneden tabak en ongeveer 2 miljoen sigaretten in beslag genomen.

Naast alle sigaretten en tabak heeft de politie ook nog 180 kilo hasj, een ontmantelde wietkwekerij, vuurwapen, jammers, pepperspray en twee voertuigen met verborgen ruimtes aangetroffen en in beslag genomen. Negen mannen zijn aangehouden. De FIOD doet in bede zaken verder onderzoek onder leiding van het Functioneel Parket.