Een man die ruim veertig jaar onschuldig vastzat voor een dubbele moord heeft een schadevergoeding van 18,5 miljoen euro gekregen.

De inmiddels 71-jarige Craig Coley werd in 1978 veroordeeld voor de moord op zijn ex-vriendin Rhonda Wicht en haar 4-jarig zoontje Donald. Het slachtoffer was voor haar dood verkracht door de dader. Coley werd vervolgens aangehouden en de man heeft altijd ontkend iets te maken te hebben met de dood van zijn ex. Op het moment van de moord waren ze al ruim een jaar uit elkaar.

Dit weerhield de jury er niet van om Coley te veroordelen tot een gevangenisstraf ook al had de man een alibi. Daarnaast was er ook geen dna van Coley aangetroffen op of in de omgeving van zijn ex-vriendin. In 2013 kwam er eindelijk een einde aan de ‘ergste nachtmerrie die een mens kan overkomen’, zoals Coley het zelf noemt.

Simi Valley, de gemeente in Californië, waar Coley onder valt heeft direct een schadevergoeding vastgesteld op 18,5 miljoen euro. De echte dader van de dubbele moord en verkrachting is nooit aangehouden.