19-jarige vriendin van hoofdverdachte roof Kunsthal ook betrokken

Maandag 4 maart heeft het rechercheteam dat de roof op de Kunsthal in Rotterdam onderzoekt opnieuw iemand aangehouden voor betrokkenheid bij de roof. Dit keer gaat het om een 19-jarige Roemeense vrouw die verdacht wordt van betrokkenheid bij het verbergen/onderbrengen van de gestolen schilderijen.

Uit het onderzoek van de Rotterdamse recherche komt het vermoeden naar voren dat de schilderijen direct na de roof naar een Rotterdamse woning zouden zijn gebracht. Daar zijn vermoedelijk de lijsten van de doeken afgehaald en op een later moment naar Roemenië getransporteerd. In de woning verbleef op dat moment onder andere de vandaag aangehouden 19-jarige vrouw. Ze wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij het onderbrengen van de schilderijen.

Uit het onderzoek bleek al snel dat de roof zéér goed was voorbereid. Daarom is door het onderzoeksteam veel tijd geïnvesteerd in het uitkijken van tientallen uren aan camerabeelden van de Kunsthal en de camera’s uit de ruime omgeving.

Er werd gezocht naar ‘verdacht’ gedrag door bezoekers en personen die de Kunsthal bezochten in de periode vlak voor de roof. Na het bekijken van uren bewakingsbeelden kwamen twee mannen naar voren die door hun gedrag en aantal bezoeken als verdacht konden worden bestempeld. Deze twee mannen, beide uit Roemenië, zijn eerder dit jaar al in Roemenië aangehouden.

In totaal zitten er nu vier mensen vast in verband met de roof uit de Kunsthal in de nacht van 15 op 16 oktober 2012.

Bron: Politie