Vrijdag 27 september heeft de politie bij een grote verkeerscontrole op de A37 nabij Emmen een aanzienlijk geldbedrag in beslag genomen. Het geld werd na doorzoeking in het dak van de auto gevonden. De bestuurder is aangehouden op verdenking van witwassen.

Bij de verkeerscontrole werd samengewerkt door onder andere de Koninklijke Marechaussee, de Douane, de Belastingdienst en de Duitse politie. Tijdens controle van een voertuig rook een agent een sterke wietlucht waarop er toestemming werd gevraagd om het voertuig te doorzoeken. Daar ging de bestuurder mee akkoord.

Bij doorzoeking van de auto werd een drugshond ingezet om eventuele verdovende middelen op te sporen. Deze werden niet aangetroffen maar in het dak van de auto werd een aanzienlijk geldbedrag gevonden. In totaal gaat het om 191.000 euro cash. De 33-jarige bestuurder uit Hoogezand is daarop aangehouden op verdenking van witwassen. Het geld en de auto zijn direct in beslag genomen. De bestuurder is inmiddels weer vrijgelaten maar wordt nog wel gezien als verdachte.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl
Bron: Politie