2 jaar cel voor 50-jarige man na ontucht met dochter (14) van vriend en swingerdates

De rechtbank heeft een man uit Beekbergen veroordeeld tot een gevangenisstraf van 2 jaar voor ontucht met de dochter van een vriend van hem.

In mei 2018 liep het destijds 14-jarige meisje met een vriendin weg van huis naar Utrecht. Nadat het meisje werd opgespoord werd ze opgehaald door haar ouders en een vriend van haar vader. Die vriend, de 50-jarige verdachte, bouwde hierna een vertrouwensband op met het meisje en dit groeide uit tot een intieme relatie. In juni 2019 maakte de verdachte een account aan op een swingerswebsite en deelde daar expliciete foto’s en filmpjes van het meisje en hem. Via die site regelde de verdachte twee keer een swingersdate en hadden hij en het meisje contacten met andere koppels. Het meisje deed uiteindelijk in november 2020 aangifte tegen de verdachte.

Bij het bepalen van de straf houdt de rechtbank er rekening mee dat de verdachte zich gedurende een periode van ruim 2 jaar schuldig maakte aan ontucht met het meisje. Er was sprake van verregaande handelingen. Verder weegt mee dat de verdachte ook opnamen van het meisje en zichzelf maakte en deze foto’s en filmpjes op een website plaatste. De rechtbank neemt het de verdachte zeer kwalijk dat hij zichzelf opwierp als vertrouwenspersoon en dat hij juist het vertrouwen dat het meisje in hem stelde misbruikte. Ook probeerde hij zijn eigen rol te bagatelliseren door het meisje aan te wijzen als initiatiefnemer.

De man is schuldig bevonden aan ontucht en heeft hiervoor een celstraf van 36 maanden, waarvan 12 maanden voorwaardelijk, opgelegd gekregen. Daarnaast zijn er voorwaarden opgelegd. Hij mag tijdens de proeftijd van 3 jaar geen contact hebben met het meisje en haar familie en mag niet zonder toestemming in Helmond komen.