© Pixabay on Pexels.com

20 jaar cel geëist voor doodschieten onschuldige man bij ‘conflict ex-geliefden’ in Amsterdam

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft 20 jaar cel geëist voor een schietpartij waarbij een onschuldige man bij een conflict tussen ex-geliefden in Amsterdam werd doodgeschoten.

Op zondagavond 14 februari 2021 werd op het Van Limburg Stirumplein geschoten. Bij de schietpartij raakten twee mannen zwaargewond. Eén van de slachtoffers, de 29-jarige Roudile Paquay, is uiteindelijk bezweken aan zijn verwondingen. Uit onderzoek van de politie is duidelijk geworden dat de aanleiding voor de schietpartij in een geëscaleerd conflict tussen twee ex-geliefden lag. Het latere slachtoffer werd die zondagavond rond 19.30 uur door een vriend van hem opgehaald om te bemiddelen bij dat conflict. Samen haalden ze nog een andere vriend op en reden ze in de auto naar het Van Limburg Stirumplein. Kort daarna escaleerde de situatie en vond de schietpartij plaats. Paquay, die niets met het conflict te maken had maar als bemiddelaar te hulp was geroepen, overleed ter plaatse. Een vriend van hem, een 35-jarige man, werd in zijn been geraakt en een andere vriend bleef fysiek ongedeerd.

‘Het doodgeschoten slachtoffer had niets met het onderliggende conflict te maken, hij ging mee omdat hij verbaal en communicatief sterkt was en stierf als totaal onschuldige. Een prachtig leven met een mooie toekomst in het verschiet is met één schot op zinloze wijze beëindigd. Zijn partner zal alleen verder moeten zonder de prachtige toekomst de ze samen hadden, zijn moeder moet de rest van haar leven haar zoon missen en ook alle andere familieleden en vrienden moeten verder zonder hem. Een vreselijk feit wat een onmenselijk leed heeft veroorzaakt en waarvoor verdachte in de volle omvang verantwoordelijk is.’ Aldus de officier van justitie. De rechtbank doet binnenkort uitspraak.