Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

20 jaar cel voor dubbele liquidatie in wiethok Venray

In hoger beroep is Geert G. veroordeeld tot twintig jaar gevangenisstraf voor het medeplegen van een dubbele doodslag op twee mannen die een wiethok wilden rippen in mei 2006 in Venray.

Het Openbaar Ministerie (OM) had 25 jaar celstraf geëist tegen de man. Volgens het gerechtshof heeft hij weliswaar niet zelf geschoten maar door bewust en nauw samen te werken met de hoofddader (Lau G.) is hij ook verantwoordelijk voor de dood van de twee mannen.

De twee slachtoffers, Karim Fourkour en Fouad Bendella, werden in mei 2006 om het leven gebracht toen ze een wiethok wilden rippen. Tijdens de inbraak werden ze op heterdaad betrapt door Lau G. en Geert G. en vervolgens doodgeschoten.

Na de dubbele moord werden de slachtoffers begraven in een bos in Arcen. Pas acht jaar later werden de lichamen teruggevonden op aanwijzing van verdachte Geert G. Zijn medeverdachte Lau G. werd in 2015 veroordeeld tot levenslang omdat hij de schoten zou hebben gelost. Vlak na zijn veroordeling pleegde hij zelfmoord in zijn cel.