Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

20 jaar cel voor man uit Arnhem die zijn ex met 86 messteken om het leven bracht

Een 40-jarige man uit Arnhem is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 20 jaar voor de gruwelijke moord op zijn ex-vrouw. Daarnaast moet hij ruim 119 duizend euro aan schadevergoeding betalen aan de kinderen, familie en vrienden van het slachtoffer.

De tragische gebeurtenissen vonden plaats nadat het slachtoffer had besloten van de man te scheiden en haar eigen leven te leiden. De man, ten onrechte overtuigd dat ze een affaire had, kon dit niet verkroppen. Gewapend met een mes reed hij op 18 augustus 2022 naar haar huis in Arnhem. Daar werden eerst administratieve zaken afgehandeld voordat hij haar in haar slaapkamer confronteerde met zijn vermoedens en haar met 86 messteken om het leven bracht. Op dat moment waren hun twee minderjarige kinderen in huis, getuige van het afschuwelijke incident.

De man beweerde dat het om een opwelling ging en dat hij niet van plan was haar te doden. De rechtbank verwerpt deze claim en oordeelt dat hij geruime tijd voor de moord al had besloten haar te doden, maar nog naar bevestiging zocht. Ze concludeert dat er sprake was van een vooropgezet plan, gebaseerd op zijn handelingen en uitspraken in de aanloop naar de moord.

De straf die aan de man is opgelegd, komt overeen met de eis van de officier van justitie. De rechtbank legt ook een gedragsbeïnvloedende- en/of vrijheidsbeperkende maatregel op, gezien de ernst van de zaak en het gebrek aan verantwoordelijkheidsbesef van de man. De tenuitvoerlegging van deze maatregel zal worden beoordeeld in de laatste fase van zijn detentie en voorwaardelijke invrijheidstelling.

De man heeft niet alleen het leven van zijn ex-vrouw genomen, maar ook onherstelbaar leed toegebracht aan de kinderen, familie en vrienden van het slachtoffer. Het verlies van beide ouders op die dag heeft diepe littekens achtergelaten.