20 jaar cel voor vader die zoontje doodsloeg vanwege opgegeten stukje taart voor Vaderdag

Een vader is veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf voor het om het leven brengen van zijn 5-jarige zoon vanwege een stukje taart.

De 30-jarige Travis Stackhouse uit het Amerikaanse Wisconsin is door de rechtbank schuldig bevonden aan de dood van zijn zoontje. Het incident vond in juni 2019 plaats in de woning van het gezin. De hulpdiensten kregen een melding binnen over een gewond kind en zijn met spoed ter plaatse gegaan. Het slachtoffer bleek ernstig gewond.

Volgens de vader zou de jongen van de trap zijn gevallen. Later gaf hij toe zijn zoon te hebben gehoekt en gestompt in zijn buik. Aanleiding hiervoor was het feit dat de jongen een stukje taart die zijn vader voor Vaderdag had gekregen, besloot op te eten. Stackhouse werd woest en heeft de jongen ernstig mishandeld.

De rechtbank heeft de verdachte een gevangenisstraf van 20 jaar opgelegd voor doodslag. Hij kon maximaal 37 jaar gekregen. Of de aanklagers in hoger beroep zullen gaan is niet bekend. De vader zit voorlopig vast en gaat de komende tijd zeker geen taart meer eten.