Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

20 jaar en tbs geëist voor Tindermoord Amerikaanse studente Leeuwarden

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft 20 jaar gevangenisstraf en tbs geëist voor de Tindermoord op Mieke Oort in Leeuwarden.

De 27-jarige Thomas R. heeft volgens het OM de 21-jarige Amerikaanse studente doodgestoken in de nacht van 5 op 6 maart van dit jaar. Ook haar vriend werd aangevallen door de dader. Hij raakte zwaargewond maar wist de moordaanslag te overleven.

De verdachte zou na een Tinderdate obsessief zijn geraakt door Mieke. De man kon haar naar verluidt niet meer loslaten en zou nog altijd verliefd zijn geweest. Op de dag van de moord zou hij vanaf de straat hebben gekeken hoe het slachtoffer aan het feesten was met haar vriend in haar woning.

Volgens psychisch deskundigen kampt R. met een autismespectrum- en persoonlijkheidsstoornis. De officier concludeert dat hij licht verminderd toerekeningsvatbaar is. De kans op herhaling is volgens psychologen aanwezig.

Het OM eiste een gevangenisstraf van 20 jaar en daarnaast tbs met dwangverpleging. De rechtbank doet binnenkort uitspraak in deze zaak.