Lijntjes cocaïne © crime nieuws

20 jaar geëist voor doodschieten Albanese broers bij ripdeal (cocaïne) in Rotterdam-IJsselmonde

Justitie heeft 20 jaar gevangenisstraf geëist voor een dodelijke ripdeal in Rotterdam-IJsselmonde waarbij twee Albanese broers werden doodgeschoten.

De verdachte werd eerder door de rechtbank vrijgesproken. In hoger beroep heeft het Openbaar Ministerie (OM) nu opnieuw 20 jaar cel geëist. Volgens justitie zou de 31-jarige Albanees degene zijn die in de betreffende woning aan de Bovenstraat de twee broers van 25 en 29 jaar doodschoot.

De rechtbank was het daar niet mee eens en vond dat daarvoor te weinig bewijs was. Bij de dodelijke schietpartij waren meerdere mensen aanwezig. Er werd zeker twintig keer over en weer geschoten, ook door de slachtoffers. Het dna van de man werd op een van de wapens aangetroffen maar daarmee is nog niet bewezen dat hij het die dag heeft gebruikt en dat hij de fatale schoten heeft gelost.

De man die terechtstaat raakte die dag zelf ook gewond. Hij werd enkele straten verder, op de Kasteelweg, aangetroffen. De Albanees kreeg wel vier jaar celstraf opgelegd voor het bezit van vijf kilo cocaïne en twee vuurwapens. Mogelijk andere betrokkenen zijn waarschijnlijk naar Albanië gevlucht. Het hof doet naar verwachting op 7 juli uitspraak in deze zaak.