© US Army via Wikimedia Commons

20 jaar gevangenisstraf voor ‘kille en geplande liquidatie’ in appartement Breda

De rechtbank heeft twee mannen uit Breda veroordeeld tot een gevangenisstraf van 20 jaar voor een ‘kille en geplande liquidatie’.

Begin 2018 werd een 25-jarige man dood aangetroffen in zijn appartement in Breda. Het slachtoffer bleek om het leven te zijn gebracht met twee kogels door zijn hoofd. Volgens de officier van justitie hij heeft de moord alle tekenen van een kille liquidatie. Het slachtoffer was in slaap gevallen en is vervolgens door zijn hoofd geschoten. Wat de reden was voor de liquidatie is nog een raadsel. De verdachten zouden ‘vrienden’ zijn geweest van het slachtoffer.

Agenten vonden het lichaam toen ze naar het appartement gingen in verband met een beschieting van twee huizen in Breda. Toen de politie inval deed waren twee mannen aanwezig in het pand. De verdachten sloegen op de vlucht en sprongen van het balkon. Hierdoor raakten de twee zwaargewond.

De mannen zijn aangehouden worden verdacht van betrokkenheid bij de moord. Zelf ontkennen ze daar iets mee te maken te hebben en zeggen dat ze de auto van het slachtoffer wilden terugbrengen en daarom die dag aanwezig waren in het appartement.

De rechtbank gaat hier niet in mee en acht de mannen beiden schuldig aan de moord. De opgelegde straf van 20 jaar is conform de eis van het Openbaar Ministerie (OM). De verdachten en het OM kunnen nog in hoger beroep.