Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

20 maanden cel voor drogeren en laten misbruiken stiefzoon (12) in Wijchen

Een man uit Boven-Leeuwen is veroordeeld tot een celstraf voor het drogeren en laten misbruiken van zijn 12-jarige stiefzoon.

De 40-jarige man ging over tot zijn daden omdat hij via WhatsApp bedreigd werd door iemand die claimde een geest of medium te zijn. Als hij de opdrachten zou negeren dan zou zijn dochter iets worden aangedaan. Daarop nam de stiefvader de jongen mee naar een leegstaand pand in Wijchen en liet hem ghb drinken. Vervolgens bond hij hem vast en legde een doek over zijn hoofd. Tegen zijn stiefzoon zei de man dat hij even weg zou gaan en dat de jongen uit veiligheid van zijn zusje in de kamer moest blijven. Daarna kwam een 30-jarige man uit Wijchen binnen die het minderjarige slachtoffer heeft aangerand.

De rechtbank in Arnhem heeft beide mannen schuldig bevonden. De stiefvader moet 20 maanden de cel in. Zijn advocaat had om vrijspraak gevraagd vanwege psychische overmacht. Daar is de rechtbank niet in meegegaan. De man die achter die opdrachten zat kreeg van de rechtbank vier jaar cel en tbs met dwangverpleging vanwege aanranding van de jongen. Het slachtoffer krijgt een schadevergoeding van zo’n 10.000 euro van de beide mannen.