Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

20 maanden cel voor verkrachting tienermeisje (17) op terrein van GGZ-instelling Eindhoven

Een man is door de rechtbank veroordeeld tot een celstraf van 20 maanden en tbs voor de verkrachting van een tienermeisje op het terrein van een GGZ-instelling.

Het 17-jarige meisje was in september 2021 aan het wandelen op het terrein van een GGZ-instelling in Eindhoven waar zij op dat moment verbleef. De 57-jarige man zou haar van achteren hebben benaderd en gepakt bij haar borsten. Toen het meisje wilde weglopen, zette de verdachte de achtervolging in en greep haar opnieuw vast. Op dat moment wist het meisje de noodknop van haar mobiele telefoon in te drukken en zo het alarmnummer te bellen. Toen de verdachte dit doorkreeg, pakte hij de telefoon af, verbrak de verbinding en gooide de telefoon weg. Vervolgens sleurde de man het meisje mee de struiken in, duwde haar op de grond en heeft hij haar verkracht.

De rechtbank rekent het de verdachte zwaar aan dat hij een kwetsbaar meisje aanviel op een terrein waar zij zich veilig diende te voelen en waar zij haar zelfstandigheid en zelfredzaamheid aan het opbouwen was. De verdachte had enkel oog voor zijn eigen frustraties en lustgevoelens en bekommerde zich op geen enkel moment om het slachtoffer. Hij heeft nu 20 maanden cel en tbs met dwangverpleging opgelegd gekregen.