20 miljoen dollar voor nabestaanden door politie doodgeschoten zwarte man in VS

De nabestaanden van een doodgeschoten zwarte man hebben een schadevergoeding van 20 miljoen dollar gekregen in de Verenigde Staten.

Het gaat om een van de grootste civiele schikkingen ooit in de VS voor een dergelijke zaak. De 43-jarige William Green zat op 27 januari met zijn handen op zijn rug geboeid in een politieauto in Prince George’s County in de staat Maryland, toen hij zes keer werd geraakt door een kogel. Hij was opgepakt voor een verkeersovertreding. Het slachtoffer overleed een dag later.

De agent die het slachtoffer heeft doodgeschoten zegt uit zelfverdediging te hebben gehandeld. Volgens de agent Michael Owen zou Green zijn wapen hebben willen pakken. Owen is inmiddels ontslagen bij de politie en aangeklaagd inzake doodslag. Het onderzoek naar de dodelijke schietpartij is in volle gang.

Het is een van de grootste civiele schikkingen ooit in de VS voor zaken waarbij de politie iemand heeft gedood. Twee weken geleden werd bekend dat de familie van Breonna Taylor (26) 12 miljoen dollar krijgt. De zwarte vrouw werd doodgeschoten bij een inval in haar woning.