De politie heeft drie mannen aangehouden voor het vervoer en bezit van een grote partij cocaïne van bijna 200 kilogram.

De recherche kreeg op 10 november informatie binnen uit een lopend onderzoek over een bestelbus met vermoedelijk cocaïne aan boord. Uit onderzoek is gebleken dat de partij cocaïne op het adres van een groothandel in ijzer en staalschroot in Brielle afgeleverd moest worden.

Het betreffende busje werd geobserveerd door de politie en zagen hoe deze achter een taxi kwam aanrijden bij het bedrijfspand in Brielle. Een man wachtte de voertuigen op, waarna de bestelbus en taxi het bedrijfspand binnenreden. Nadat de deur van het pand gesloten werd, ging die kort daarna weer open en maakte de bestelbus aanstalten te vertrekken. De politie hield daarop drie mannen aan, een buiten en twee in het pand. De verdachten zijn mannen van 31 en 35 jaar uit Rotterdam en een 57-jarige man uit Zwijndrecht.

Na de arrestaties doorzocht de politie het terrein en pand en troffen meerdere zakken met tientallen kilo’s cocaïne aan. In totaal gaat het om een partij van bijna 200 kilogram. De bestelbus werd ook aangetroffen en is in beslag genomen, evenals de daarin aangetroffen twee mobieltjes, stapel papieren en rugzak met daarin diverse gepersonaliseerde pasjes, portemonnee met munt- en briefgeld, agenda en notitieblokje.

Op het bedrijventerrein trof de politie ook nog een andere bus aan die, op grond van overtreding van de Opiumwet, is onderzocht. Daarbij werd een verborgen ruimte aangetroffen. Verder zijn er in het kantoor van het bedrijfspand een GPS-tracker en diverse documenten aangetroffen, die mogelijk verband houden met het vervoeren van drugs.