In een onderzoek naar witwassen van crimineel geld en diefstal zijn dinsdagochtend een woning in Tilburg en een woning in Nieuwegein doorzocht. Daarbij zijn een viertal aanhoudingen verricht en is er onder meer beslag gelegd op 200.000 euro aan valse eurobiljetten, contant geld en klokkies.

De aangehouden personen zijn de 64-jarige bewoonster van de woning in de wijk Hasselt in Tilburg en een 42-jarige vrouw uit Nieuwegein. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij het witwassen van crimineel verkregen vermogen en diefstal afkomstig uit pinpasfraude. De politie vermoedt dat het crimineel vermogen bij elkaar gesprokkeld is door babbeltrucs. De andere twee arrestanten waren per toeval aanwezig in de woningen en werden toevallig om andere redenen nog door politie en justitie gezocht.

Na de arrestaties werden beide locaties doorzocht met behulp van drugs- en geldhonden. Dit gebeurde onder leiding van een rechter-commissaris. In Tilburg is er beslag gelegd op 4.000 euro aan contanten, een onbekend bedrag aan Kroatische valuta, vier exclusieve klokkies, waarvan één met een getaxeerde waarde van 25.000 euro, een Mercedes CLK AMG, enkele bankpassen en ID bewijzen waarvan er twee als gestolen geregistreerd stonden.

In Nieuwegein werd een grote hoeveelheid vals geld, 200.000 euro, vier klokkies, een paar exclusieve oorbellen en een contant bedrag van 5.500 euro in beslag genomen. De actie werd ondersteund door de FIOD, gemeente Tilburg en Nieuwegein en de Belastingdienst. Ook kregen ze hulp van de landmacht bij het zoeken naar verborgen ruimtes.