De politie heeft bij invallen in een onderzoek naar witwassen en drugshandel onder meer ruim 200K cash, horloges en PGP-telefoons in beslag genomen.

In totaal werd afgelopen maandag op 25 plaatsen een inval en doorzoeking gedaan. Dat gebeurde onder andere in Den Haag, Rotterdam, Wateringen en Berkel en Rodenrijs. Bij de invallen werden meerdere specialistische teams van de politie ingezet, onder wie digitaal en financieel rechercheurs en de hondenbrigade.

Op veel plaatsen is administratie in beslag genomen. Daar wordt op dit moment onderzoek naar gedaan. Bij een van de verdachten werd een vuurwapen en 201.435 euro om precies te zijn, aangetroffen en in beslag genomen. Verder zijn bij de doorzoekingen meerdere PGP-telefoons in beslag genomen, net als auto’s en horloges, en zijn nog geldbedragen van 2.500, 18.000 en 35.000 euro aangetroffen.

Bij de acties zijn drie verdachten aangehouden. Het gaat om een 59-jarige en een 34-jarige man uit Den Haag en een 29-jarige man uit Maren-Kessel. De drie verdachten zijn donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft hun voorarrest met 14 dagen verlengd.