21 maanden cel voor plofkraak op ING geldautomaat in Enschede

Twee mannen zijn veroordeeld tot 21 maanden gevangenisstraf voor betrokkenheid bij een plofkraak op een geldautomaat van de ING vorig jaar in de wijk Roombeek in Enschede.

Het Openbaar Ministerie (OM) had vier jaar celstraf geëist tegen de twee mannen. Tegen twee mannen die verdacht werden van medeplichtigheid werden lagere straffen geëist, maar zij zijn vrijgesproken door de rechtbank.

Vorig jaar maart werden omwonenden opgeschrikt door een enorme explosie bij de Primera. Agenten gingen op onderzoek uit en ontdekten dat er een plofkraak had plaatsgevonden. Doordat de daders een grote hoeveelheid springstof hebben gebruikt is de complete gevel eruit geblazen en is een deel van het geld verbrand.

Al snel na de plofkraak kon de politie twee verdachten aanhouden. Een derde verdachte wist te ontkomen. Op 13 april 2016 werden invallen gedaan en twee mannen opgepakt die verdacht werden van betrokkenheid bij de plofkraak in Roombeek. Deze twee mannen zijn vrijgesproken. De twee verdachten die gelijk na de plofkraak zijn aangehouden moeten 21 maanden de cel in.