© OM

210 miljoen euro aan cocaïne binnen 24 uur gepakt in containers haven Rotterdam

In de Rotterdamse haven heeft de douane in 24 uur tijd voor 210 miljoen euro aan cocaïne onderschept.

De eerste partij werd gisteren aangetroffen in een container uit Chili met jodium. Tijdens de controle werd 59 kilo cocaïne gevonden. De lading was bestemd voor een bedrijf in Antwerpen. Even later troffen medewerkers in een container geladen met chips uit Ecuador 1451 kilo cocaïne aan. De chips waren bedoeld voor een bedrijf in Rhoon. 

Nog geen 24 uur later (vandaag) werd in een container met noten uit Panama een partij cocaïne gevonden. Het bleek te gaan om 457 kilogram. De lading had als bestemming een bedrijf in Vlaardingen. Enkele uren later was het opnieuw raak en werd in een container met bananen uit Ecuador 840 kilo cocaïne gevonden. De bestemming van het fruit was een bedrijf in Duitsland.

Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam, heeft de zaken verder in onderzoek. De bedrijven hebben vermoedelijk niets met de smokkel te maken. Alle drugs, in totaal 2807 kilo met een straatwaarde van ruim 210 miljoen euro, zijn inmiddels vernietigd.

© OM