22 aanhoudingen rond bekerfinale tussen PSV en Ajax in Rotterdamse Kuip

De politie heeft rond de bekerfinale tussen PSV en Ajax 22 personen aangehouden.

Op de A15 werden bij een benzinestation vier touringcars met rond de 200 Ajax-supporters aan de kant gezet. De fans hadden in Amsterdam gefouilleerd moeten worden maar een deel wist volgens de politie de verplichte veiligheidscontrole te omzeilen. Omdat het ongewenst en onveilig was om een grote groep ongecontroleerde mensen het stadion binnen te laten, werden de bussen volgens een woordvoerder langs de A15 stilgezet en de passagiers alsnog gecontroleerd. Grofweg de helft van hen kon door naar de Kuip, maar de ander helft werd vanwege het doelbewust ontlopen van de controle én vanwege het bezit van drugs terug richting Amsterdam gestuurd.

Toen net na de 2-1 voorsprong van PSV Ajax-supporters uit hun vak braken en in een buurvak terechtkwamen, grepen stewards en de politie in om deze supporters weer terug naar hun plek te werken. Bij dit ingrijpen raakten twee PSV-supporters lichtgewond. Zij hoefden niet naar het ziekenhuis en konden ter plaatse behandeld worden. Eén agent raakte gewond aan zijn hand en moest naar het ziekenhuis voor controle en behandeling.

Na de wedstrijd was het nog even onrustig bij de Kuip doordat supporters elkaar en de politie korte tijd met vuurwerk bekogelden, maar al snel keerde de rust weer terug. De politie spreekt van een drukke, maar beheersbare dag. Uiteindelijk zijn er 22 personen opgepakt voor openlijk geweld, het bezit of gooien van vuurwerk, drugsbezit en niet voldoen aan bevel of vordering. Allen werden buiten het stadion aangehouden.