De AK-47 (Avtomat Kalasjnikova obraztsa 1947 goda). | Foto ter illustratie!

22 jaar gevangenisstraf geëist voor liquidatie met 25 kogels uit kalasjnikov in Rotterdam

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft 22 jaar gevangenisstraf geëist voor een liquidatie met een kalasjnikov in Rotterdam.

Op 5 juni 2020 werd de 58-jarige Cevat Bozdag rond 22.15 uur op de Clazina Kouwenbergzoom in Prinsenland onder vuur genomen. Het slachtoffer werd voor de ogen van zijn vrouw doodgeschoten met een automatisch vuurwapen. De politie stelde na de liquidatie een uitgebreid onderzoek in. Dit leidde uiteindelijk naar twee verdachten.

De Amsterdammers stonden voor de rechtbank en hoorden 22 jaar tegen zich eisen. Volgens het OM zijn de twee ‘nietsontziend’ te werk gegaan en toonden geen enkel teken van berouw of medeleven. De liquidatie zou goed zijn voorbereid. Het slachtoffer werd meerdere keren geobserveerd. Het zou volgens de officier om dertien ‘voorverkenningen’ zijn gegaan.

Na de liquidatie zijn de daders in een Toyota gestapt en gevlucht. Het voertuig werd kort na de moord uitgebrand aangetroffen aan de Akkerwinde in Capelle aan den IJssel. Daar stapten de daders over in een tweede vluchtauto. Op een van de 25 teruggevonden hulzen naast het lichaam van Bozdag vond de politie DNA van één van de verdachten. De twee hebben zich tijdens de rechtszaak beroepen op hun zwijgrecht. De rechtbank doet binnenkort uitspraak.