Blokken cocaïne (foto ter illustratie)

22 vermeende uithalers (cocaïne) in 24 uur gepakt op haventerrein in Rotterdam

In de Rotterdamse haven zijn in 24 uur tijd 22 personen aangehouden.

Het gaat om vermoedelijke uithalers die niet bevoegd zijn om op het terrein aanwezig te zijn. Op 18 november rond 04:00 uur werden de eerste personen gesignaleerd die onbevoegd op de terminal waren. De Zeehavenpolitie werkte samen met de Douane, Team Parate Eenheid, de beveiliging van de terminal, de politiehelikopter en speurhonden om het terrein uit te kammen en aanhoudingen te verrichten. In totaal werden in twee nachten 22 personen aangehouden die niet bevoegd waren om op de terminal te zijn.

Het gaat om 22 mannen variërend in leeftijd van 18 jaar tot en met 32 jaar oud. Naar de reden van hun aanwezigheid op de terminal wordt nader onderzoek verricht. Vanwege het feit dat er zoveel personen onbevoegd op het terrein waren vermoeden de autoriteiten dat er cocaïne aanwezig is in bepaalde containers. Er werden duizenden containers vastgehouden en onderzocht. Hierin zijn vooralsnog geen verdovende middelen aangetroffen.

Het terrein werd tijdig weer vrijgegeven, maar het korte oponthoud resulteerde in langere wachttijden voor vrachtwagenchauffeurs op de Maasvlakte. Het onderzoek naar de vermeende uithalers op het haventerrein is in volle gang.