Het Openbaar Ministerie (OM) heeft 23 jaar cel geëist voor het doodschieten van een man voor de ogen van zijn zoontje in Diemen.

Het gaat om de liquidatie op de destijds 38-jarige Vincent Jalink. Het slachtoffer werd op 27 mei 2016 onder vuur genomen nadat hij net met zijn Porsche Cayenne bij zijn woning was gearriveerd. Zijn zoontje (9) was getuige van de moord.

Na onderzoek kwam een mogelijke schutter in beeld en werd aangehouden. Tegen de 30-jarige man uit IJmuiden heeft het OM een gevangenisstraf van 23 jaar geëist voor de moord. Het OM rekent het de verdachte zwaar aan dat hij het slachtoffer midden in een woonwijk voor de ogen van zijn negen jarige zoon met meerdere kogels om het leven zou hebben gebracht.

De aanleiding voor de liquidatie ligt volgens een getuige in een conflict over een investering in een partij cocaïne. Naast de vermeende schutter heeft het OM ook nog drie andere verdachten in beeld. Op een later moment zal worden beslist of er ook een zaak gestart gaat worden tegen hen.