Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

24 jaar cel voor 40 jaar oude moord door aandacht van populaire misdaadpodcast

In Australië is een man veroordeeld voor een moord van 40 jaar geleden door een podcast.

De zaak rond de verdwijning van Lynette Dawson in 1982 kwam weer in de aandacht door een podcast. Haar man Chris gaf de vermissing zes weken later pas op bij de politie. Hij vertelde dat zijn vrouw hem en hun twee kinderen in de steek had gelaten om zich aan te sluiten bij een sekte. Het lichaam van de vrouw is nooit gevonden.

De politie verdacht Chris Dawson altijd al van betrokkenheid bij de verdwijning, maar van een vervolging kwam het nooit. Tot in 2018, toen de populaire misdaadpodcast The Teacher’s Pet in de zaak dook. De podcast was een wereldwijde hit en werd meer dan 30 miljoen keer beluisterd.

De oud-gymleraar bleek een verhouding te hebben tijdens de verdwijning. Zijn geliefde was een 16-jarige leerling van de school waar hij gymles gaf. Twee dagen na de verdwijning trok het meisje bij Dawson in en twee jaar later trouwden ze. Inmiddels zijn ze uit elkaar. De oud-leerling was een van de getuigen in de rechtszaak tegen Dawson. Hij is nu schuldig bevonden en veroordeeld tot 24 jaar cel voor moord.