© Pexels / Pixabay

24 politieagenten gewond bij vechtpartij grote groep Eritreeërs

In Stuttgart, Duitsland, is een bijeenkomst van ongeveer 200 Eritrese deelnemers uitgelopen op gewelddadige rellen. Daarbij zijn 24 politieagenten gewond geraakt en zijn ongeveer 170 Eritreeërs geïdentificeerd door de politie.

De rellen braken uit in de middag, toen groepen Eritreeërs met stenen, flessen en stukken hout met elkaar en met de politie in conflict raakten. De situatie verslechterde toen tegenstanders van de Eritrese regering, die internationaal bekritiseerd wordt vanwege zijn wreedheid en onderdrukking van Eritreeërs, zelfs buiten de landsgrenzen, zich bij de rellen voegden.

Om de situatie onder controle te krijgen, werden lokale en federale politieagenten ingezet, die de groepen uit elkaar dreven met behulp van knuppels en pepperspray. De inwoners van Stuttgart werd geadviseerd het gebied te vermijden.

De politie gaf aan verrast te zijn door de omvang van het geweld en verklaarde dat, hoewel er verwacht werd dat er protesten zouden zijn, de rellen onverwacht hevig waren.

Achtergrond

De bijeenkomst in Stuttgart werd georganiseerd door een Eritrese organisatie die in verband wordt gebracht met de Eritrese regering. De regering van Eritrea is een autoritaire dictatuur die wordt beschuldigd van mensenrechtenschendingen, waaronder marteling, gedwongen dienstplicht en politieke onderdrukking.

Tegenstanders van de Eritrese regering

Tegenstanders van de Eritrese regering hebben in het verleden regelmatig geprotesteerd tegen het regime. Deze protesten vinden zowel in Eritrea als in het buitenland plaats.

Gevolgen

De rellen in Stuttgart hebben geleid tot verontwaardiging en bezorgdheid over de spanningen tussen Eritrese pro- en anti-regeringsgroepen. De Duitse regering heeft de rellen veroordeeld en heeft aangekondigd dat er een onderzoek zal worden ingesteld naar de omstandigheden die tot het geweld hebben geleid.