Alleen maar 500 euro briefjes! © Crime-Nieuws.nl

240 uur schoffelen na 1,5 jaar witwassen grote geldbedragen gestort op bankrekeningen

De rechtbank heeft een man veroordeeld voor het witwassen van grote geldbedragen.

De 24-jarige man uit Arnhem stelde zijn bankrekeningen bijna anderhalf jaar lang ter beschikking aan derden om grote geldbedragen over te laten maken. Daarnaast benaderde hij actief anderen om rekeningen te openen en deze ook beschikbaar te stellen. De man voerde vervolgens het beheer over deze rekeningen. De ontvangen geldbedragen nam hij contant op voor zijn opdrachtgever. Hiervoor bleek hij per transactie een vergoeding te ontvangen. 

De rechtbank zegt niet vast te kunnen stellen van welk misdrijf het geld afkomstig was. Wel oordeelt de rechtbank dat het niet anders kan dan dat de geldbedragen op de rekeningen van een misdrijf afkomstig moeten zijn. De man wist naar eigen zeggen dat er ergens iets niet klopte maar negeerde dit omdat hij zo makkelijk geld kon verdienen.

De rechtbank veroordeelt de verdachte tot een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 12 maanden voor het samen met anderen witwassen van grote geldbedragen. Daarnaast is de voorwaarde gesteld dat de man zich tijdens de 2 jaar durende proeftijd moet melden bij de reclassering.