Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

25 jaar cel geëist voor doodsteken en beroven fietsenmaker in Amsterdam

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft 25 jaar cel geëist tegen een 39-jarige man uit Amsterdam. Hij wordt verdacht van het doodsteken en beroven van fietsenmaker Temel Kobya in Nieuw West.

Volgens de officier van justitie is er sprake van een extreem laffe daad. Het zou de dader alleen maar om geld te doen zijn geweest. Na de dood van de fietsenmaker bleek zijn portemonnee te zijn verdwenen. Volgens getuigen bewaarde hij daarin altijd minstens één briefje van 500 euro.

Uit onderzoek blijkt dat op de dag van de steekpartij 500 euro werd bijgeschreven op de bankrekening van de broer van de verdachte. Naast het doodsteken en beroven van de fietsenmaker wordt de man ook verdacht van een poging doodslag met een hamer in januari 2016. Zijn slachtoffer liep toen een schedelfractuur en een hersenbloeding op.

De verdachte weigerde mee te werken aan een onderzoek van de psychiater en psycholoog. ‘Al dan niet om in zijn verslaving te voorzien heeft verdachte zich aan een reeks strafbare feiten schuldig gemaakt, waarin een duidelijke opbouw van ernst van de feiten valt te zien. Het betreft zeer ernstige feiten die onherstelbaar leed hebben veroorzaakt. De maatschappij dient voor lange tijd tegen zo iemand beschermd te worden.’ Aldus de officier van justitie.