Het Openbaar Ministerie (OM) heeft 25 jaar cel geëist tegen een man voor een dubbele moord na een mislukte heroïne drugsdeal in Amsterdam.

Op 6 november 2013 zagen buurtbewoners hoe een man de 52-jarige Fatma Dikayak doodstak voor haar deur van haar huis in de Israël Queridostraat. Kort daarvoor hoorden verschillende getuigen geschreeuw uit de woning komen. De woning deelde zij met haar vriend, de 63-jarige Sait Oyunlu. Hij lag zwaargewond in het huis. Uit onderzoek bleek ook hij te zijn neergestoken. Zowel de vrouw als de man bezweken ter plekke aan hun verwondingen.

Het Openbaar Ministerie (OM) denkt dat Seref C. het echtpaar om het leven heeft gebracht die noodlottige dag. De vermoorde Sait Oyonlu stond bekend als groothandelaar in heroïne. Hij verkocht kilo’s uit Turkije en Azië door aan tussenhandelaren. Het OM denkt dat er een mislukte drugsdeal vooraf ging aan de dodelijke steekpartij.

Al met al is er naar het standpunt van het OM wettig en overtuigend bewijs dat verdachte beide slachtoffers om het leven heeft gebracht door hen meerdere keren met een mes te steken. Tegen C. is 25 jaar cel geëist voor dubbele moord. ‘In dit geval is sprake van dermate gruwelijke omstandigheden dat slechts een gevangenisstraf van zeer lange duur een passende reactie is.’ Aldus het Openbaar Ministerie (OM).