2,5 jaar cel voor agenten om seksueel misbruik in politieauto

In de rechtbank in Zwolle zijn maandag twee politieagenten veroordeeld tot 2,5 jaar cel voor het seksueel misbruiken van een vrouw in hun dienstwagen. De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie (OM).

Tijdens het carnavalsweekend van 2012 in Raalte brachten de inmiddels ontslagen agenten, de 41-jarige Sander L. en de 44-jarige Bidjaykoemar D., een dronken vrouw naar huis. Althans dat was de plan maar in plaats van haar direct naar de woning van haar oma te brengen zijn de agenten naar een afgelegen plek in Wijhe gereden. Daar hadden beide mannen seks met de vrouw.

Het verhaal van de vrouw werd bevestigd door gegevens uit de volgapparatuur uit de politieauto. Ook straalde haar telefoon een mast in Wijhe aan op precies hetzelfde moment dat de politieauto daar was. Daarnaast is er ook sperma van een van de agenten in het haar van de misbruikte vrouw gevonden. Van verkrachting was geen sprake volgens de rechtbank omdat de vrouw weliswaar dronken was tijdens de seks maar niet laveloos en ze was bij bewustzijn.

 2,5 jaar cel voor agenten om seksueel misbruik in politieauto