© US Army via Wikimedia Commons

2,5 jaar cel voor man die in Zeeland vrouw per ongeluk door haar hoofd schoot

De rechtbank heeft een man uit Zeeland veroordeeld tot 2,5 jaar gevangenisstraf voor het per ongeluk door het hoofd schieten van een vrouw.

In de zomer van 2020 was de 28-jarige man samen met het slachtoffer aanwezig in haar woning. Hij speelde met zijn vuurwapen dat hij al een aantal maanden had en probeerde het wapen schoon te maken. Op een bepaald moment richtte hij het wapen in de richting van het slachtoffer, zonder te controleren of het wapen geladen was. Hij schoot het slachtoffer vervolgens door haar hoofd.

De rechtbank noemt het verbijsterend dat de verdachte zich na het geloste schot vervolgens niet om het slachtoffer heeft bekommerd. In plaats daarvan nam hij de telefoon van het slachtoffer mee en reed rond in een auto. Ondertussen schakelde hij volgens een woordvoerder geen hulp in. Pas na ruim twee uur, toen hij weer in de woning van het slachtoffer was, belde hij de hulpdiensten. De rechtbank rekent dit de verdachte zeer zwaar aan.

Volgens de rechtbank is niet bewezen dat er sprake was van een poging tot doodslag. Zodoende is er een lagere straf opgelegd dan de eis van de officier van justitie. De verdachte moet 2,5 jaar de cel in en daarnaast ruim 270.000 euro schadevergoeding betalen.