Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

2,5 jaar rijontzegging en 6500 euro boete voor rapper Boef na snelheidsovertredingen

Rapper Boef is in hoger beroep veroordeeld tot 2,5 jaar rijontzegging en een boete van 6500 euro.

Het gerechtshof in Den Bosch geeft bepaald dat Boef een rijontzegging krijgt van 2,5 jaar, waarvan een jaar voorwaardelijk. De tijd dat zijn rijbewijs al was ingevorderd wordt hier nog van afgehaald. Naast de rijontzegging heeft de rapper ook een voorwaardelijke celstraf van twee weken gekregen, waarvoor een proeftijd van twee jaar geldt. Verder moet hij 6500 euro overmaken aan de Vereniging Verkeersslachtoffers. Boef verklaarde hiertoe bereid te zijn.

Sofiane Boussaadia, zoals de rapper officieel heet, werd in 2016 betrapt op een snelheidsovertreding. Na onderzoek bleek dat Boef in totaal zes of zeven keer te hard heeft gereden. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de rapper kreeg een boete opgelegd van 6500 euro. De snelheidsovertredingen stonden op beeld en de filmpjes verschenen op YouTube en andere websites.

Boef reed 181 kilometer per uur in een gebied met een maximumsnelheid van 130 kilometer per uur. Daarnaast reed hij harder dan 289 kilometer per uur op de A67, 248 kilometer per uur op de A2 en 293 kilometer per uur op de A58. Ook in augustus van dat jaar beging hij een aantal overtredingen. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) waren de overtredingen ‘excessief’ en horen dit soort snelheden ’thuis op een circuit’. Een snelheidsovertreding binnen de bebouwde kom van Tilburg ontkent de rapper. ‘Op de snelweg heb ik zeker weten te hard gereden. Maar er zaten meer mensen in de auto. Ik heb niet gereden in het centrum van Tilburg.’