In een onderzoek naar het witwassen van crimineel verkregen vermogen heeft de politie eind vorige week in Amstelveen een aanzienlijk geldbedrag en een substantiële hoeveelheid cocaïne aangetroffen. In totaal gaat het om meer dan 2,5 miljoen aan contanten en 100 kilo coke. Er zijn twee aanhoudingen verricht.

Vorige week donderdag vond aan het begin van de avond in Amstelveen tussen twee mannen een overdracht plaats. Die tas bleek later vol te zitten met bundels bankbiljetten. Daaropvolgend werd er een woning in Amstelveen doorzocht. Daar werden nog eens twee tassen vol contanten aangetroffen plus een geldtelmachine en 100 kilo cocaïne. Na het geld geteld te hebben bleek er in totaal 2.575.000 euro te zijn. De coke heeft een waarde van om en nabij de 3 miljoen euro.

Bij de actie zijn twee personen aangehouden. Het gaat om een 41-jarige Ier woonachtig in Amstelveen en een 49-jarige Libanees zonder vaste woon- of verblijfplaats. Dinsdag jongstleden zijn ze voorgeleid aan de rechter-commissaris in Zwolle. De drugs en het geld zijn in beslag genomen.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl
Bron: OM