© Politie

262 kilo cocaïne gepakt in appartement Rotterdam

De politie in Rotterdam heeft afgelopen dinsdag een grote partij cocaïne aangetroffen in een appartement aan de Boezemkade. Het gaat om maar liefst 262 kilogram.

Agenten waren op onderzoek uit in de buurt van het betreffende pand na eerdere melding van verdachte activiteiten. Toen zij daar stonden, viel hen een man in een auto op die de beveiligde parkeergarage inreed, en ook snel weer weg was. De agenten besloten in overleg met het OM de auto te controleren.

Bij de bestuurder, een 24-jarige Rotterdammer, werden aanwijzingen gevonden die wezen op drugshandel. De aanwijzingen leidden ook naar een woning in het complex. De man werd aangehouden en het team kreeg na overleg met het OM toestemming van de rechter-commissaris om de woning binnen te vallen en te doorzoeken.

In het huis waren twee andere mannen van 27 en 50 jaar oud. Ook zij werden aangehouden. In de woning werden talloze pakketjes gevonden met in totaal 262 kilo poeder. De eerste tests wijzen uit dat het hier gaat om cocaïne. Ook stond er apparatuur die gebruikt wordt bij het versnijden, verpakken en verhandelen van drugs.

De recherche doet nader onderzoek. De drie mannen worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.