© crime-nieuws.nl

3 jaar cel geëist tegen politiechef voor misbruiken ondergeschikte in auto

Justitie heeft 3 jaar cel geëist tegen een politiechef voor het misbruiken van een ondergeschikte uit zijn team.

Uit het onderzoek blijkt volgens het OM dat de 54-jarige man uit Almere zich in 2019 na werktijd door het slachtoffer naar het station in Hoofddorp liet rijden. Op een parkeerplaats bij het station heeft hij het slachtoffer in de auto tegen haar wil in gezoend om haar vervolgens naar een meer afgelegen plek te laten rijden. Daar hadden de twee gemeenschap. Dat was volgens het slachtoffer tegen haar wil.

De voormalige politiechef ontkent de aantijgingen en zegt dat er die avond geen misbruik heeft plaatsgevonden. Volgens de verdachte wilde het slachtoffer juist gemeenschap met hem en dat hij daar niet van gediend was. De aangifte en verklaringen van het slachtoffer vinden volgens justitie echter steun in diverse andere verklaringen van onder andere collega’s en een vertrouwenspersoon.

Uit het onderzoek blijkt onder meer een obsessieve belangstelling van de politiechef voor het slachtoffer. Ook zou er een screenschot zijn van een expliciete opmerking in een chatgesprek. Justitie eist nu 3 jaar cel op verdenking van verkrachting en ontucht met misbruik van gezag.

De strafbare feiten die aan de verdachte ten laste zijn gelegd, zijn zeer ernstig. Dat hij teamchef bij de politie was en het slachtoffer een ondergeschikte betrof, wordt hem extra zwaar aangerekend. Een gevangenisstraf van drie jaar is daarom in de visie van het Openbaar Ministerie passend.