Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

3 jaar cel voor gewelddadige ontvoering Arnhem in auto vol afluisterapparatuur recherche

Een man uit Arnhem is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3 jaar voor een gewelddadige ontvoering van een plaatsgenoot.

Het slachtoffer, een 25-jarige Arnhemmer, werd op 7 augustus 2020 op het Schipholplein klemgereden door een auto. Een aantal gemaskerde mannen stapten uit het voertuig die het slachtoffer uit zijn auto trokken en met veel geweld in een andere auto duwden. Het slachtoffer werd achterin in bedwang gehouden door een man en naar een loods aan de Snelliusweg in Arnhem gebracht.

Eenmaal aangekomen bij het bedrijfspand werd het slachtoffer uit de auto gehaald en moest hij plaatsnemen op de grond. De man werd vervolgens geslagen met houten balken, kreeg klappen en werd met een mes geprikt. Zijn handen, voeten en benen werden aan elkaar vastgebonden met ducttape en zijn ogen en mond werden afgeplakt.

In verband met een ander lopend onderzoek van de politie bevond zich afluisterapparatuur en een peilbaken in de auto. De politie was daardoor snel op de hoogte van de ontvoering. Een arrestatieteam viel vervolgens de loods binnen en trof daar de man, een medeverdachte en het slachtoffer aan.