3 jaar cel voor man die kinderen via livestream voor 20 euro liet misbruiken

Een Britse rechtbank heeft een man veroordeeld tot 3 jaar cel voor het laten misbruiken van kinderen in de Filipijnen voor 20 euro per keer.

Uit onderzoek bleek dat de 68-jarige Graeme Wilson vanuit zijn woning in Barnet opdracht gaf tot het misbruiken van kinderen. Tegen betaling keek hij mee via een livestream en gaf door wat er precies plaats moest vinden. Uiteindelijk werd Wilson in november 2019 aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij kindermisbruik.

NCA-onderzoekers die materiaal analyseerden dat was verkregen van internationale partners en socialemediabedrijven, identificeerden chatlogboeken waarin hij daders van misbruik in de Filippijnen aanstuurde om expliciete handelingen met kinderen uit te voeren. Wilson vertelde de kinderen ook dat ze zichzelf en elkaar moesten misbruiken.

Tijdens het onderzoek bleek dat Wilson bij zeker vier verschillende livestreams betrokken was. Hij bleek de facilitators rond de 20 euro te betalen voor het misbruik. De man is aangeklaagd en pleitte recent schuldig. Hij heeft drie jaar cel opgelegd gekregen voor het laten misbruiken van de kinderen.