3 jaar cel voor man uit Leusden na tien jaar lang misbruiken eigen zusje

De rechtbank heeft een man uit Leusden veroordeeld tot 3 jaar cel voor het tien jaar lang misbruiken van zijn zusje.

De 29-jarige man begon met het misbruiken van zijn vier jaar jongere zusje toen hij 12 jaar oud was. Hij haalde haar over om belaalde handelingen te verrichten en ging hier geruime tijd mee door.

Volgens het slachtoffer waren er weken dat het drie tot vier keer per week gebeurde. Zelf schat zij in dat ze hem minstens 200 keer oraal heeft moeten bevredigen. Toen zij 15 jaar oud was begon ze te experimenteren met drugs. Haar broer gebruikte dit als middel om haar te chanteren.

Ongeveer vijf jaar geleden vermoedde de moeder dat er dingen waren gebeurd, nadat haar dochter erover vertelde. Hierop zet zij haar zoon het huis uit. In 2018 vindt er een confrontatie plaats tussen het zusje en de broer. Ook de vader is daarbij aanwezig. Hier geeft hij toe dat hij zijn zusje heeft misbruikt en dat hij haar pushte. Zij is op dat moment al in therapie en doet later aangifte tegen haar broer.

De rechtbank veroordeelt de man nu tot 3 jaar gevangenisstraf. Ook mag hij 5 jaar lang geen contact hebben met zijn zusje, als hij dit wel doet moet hij opnieuw naar de gevangenis. Daarnaast moet hij haar een schadevergoeding betalen.