Een Nederlander is door een Belgische rechter veroordeeld tot en celstraf van 3 jaar, omdat hij een echtpaar heeft doodgereden. De man reed in maart 2015 met bijna 200 kilometer per uur door Antwerpen.

Volgens Belgische media is de straf conform de eis van justitie. Die bewuste dag reed een Belgisch stel in Antwerpen op een plek waar 70 kilometer per uur is toegestaan. Toen ze met hun auto linksaf wilden slaan kwam de 27-jarige man uit Ossendrecht met hoge snelheid op de Belgen af. Uit een reconstructie blijkt dat hij de wagen van de slachtoffers met 163 kilometer per uur heeft geramd.

De bestuurder is opslag dood, en zijn vrouw overleed kort daarna in een ziekenhuis. In de auto van de Nederlander zaten nog vier andere personen maar die hebben het zware ongeval allemaal overleefd. Volgens de advocaat van de Nederlander moest het stel voorrang verlenen en zijn zij verantwoordelijk voor het ongeval. Daar ging de rechter niet in mee en legde een celstraf op van 3 jaar, een boete van 6000 euro en een rijverbod van 5 jaar in België.