3 jaar voor doodsteken dochter

Chahira ben M. is door de rechtbank in Utrecht veroordeeld tot 3 jaar celstraf voor het doodsteken van haar 16-jarige dochter. Het Openbaar Ministerie (OM) had 7 jaar geëist.

De rechtbank heeft een lagere straf opgelegd omdat de vrouw volgens hen verminderd toerekeningsvatbaar is. Tevens heeft de rechtbank meegenomen dat de vrouw spijt heeft betuigd voor haar daden. Tijdens de rechtszaak vroeg één van de dochters geëmotioneerd aan de rechter om haar moeder een zo laag mogelijke straf op te leggen.

Chahira ben M. stak op 2 januari 2013 in hun woning in IJsselstein haar dochter, de 16-jarige Mirjam Abarkan, dood. Chahira zou de telefoon van haar dochter hebben afgepakt waarna er een hevige ruzie ontstond tussen moeder en dochter. Dat escaleerde zodanig dat de moeder haar dochter met een mes stak. Eén keer in de buik en één keer in haar hartstreek. Voor de steek in haar hartstreek heeft ze nooit een verklaring kunnen geven.

Tijdens de behandeling van de strafzaak vroeg het OM al om vrijspraak voor moord omdat volgens justitie niet vaststaat dat de moeder haar dochter met voorbedachten rade heeft gedood.