30 jaar celstraf (na eis van 15 jaar) voor roofmoord met televisie als buit in Den Hoorn

De rechtbank heeft een man veroordeeld tot 30 jaar celstraf voor een roofmoord in Den Hoorn met een televisie als buit.

De 43-jarige verdachte heeft samen met twee anderen op 22 januari 2018 een 59-jarige man in zijn woning van zijn televisie beroofd. Het slachtoffer is daarbij door de verdachte gruwelijk mishandeld en zodanig gewond geraakt dat hij dat waarschijnlijk niet had overleefd. De man heeft toen, samen met een medeverdachte, het zwaargewonde slachtoffer vastgebonden om te voorkomen dat hij hulp zou inschakelen.

Nadat de verdachte en zijn medeverdachten de buitgemaakte televisie hadden afgevoerd, zijn zij naar het huis van het slachtoffer teruggegaan. De verdachte heeft toen met voorbedachte raad het slachtoffer met messteken om het leven gebracht om er voor te zorgen dat hij niet meer kon praten over wat er gebeurd was. Dat meldt de rechtbank.

De hoofdverdachte heeft 30 jaar gevangenis gekregen van de rechters. De twee medeverdachten, een 46-jarige en een 21-jarige man, kregen straffen van respectievelijk 15 jaar en 4 jaar. De verdachten en het OM kunnen nog in beroep tegen de opgelegde straffen.