© Pexels

30 jaar gevangenisstraf voor gruwelijke en sadistische brandmoord in garage Breda

In hoger beroep heeft het hooggerechtshof 30 jaar gevangenisstraf opgelegd voor een gruwelijke en sadistische brandmoord in garage Breda.

Het gerechtshof Den Bosch heeft een 53-jarige man veroordeeld tot 30 jaar cel. Hij heeft een garagehouder uit Breda vermoord door hem in brand te steken. De man moet ook tonnen aan schadevergoeding aan de nabestaanden betalen. Bij de rechtbank kreeg de verdachte eerder 20 jaar cel plus tbs met dwangverpleging opgelegd voor de gruwelijke en sadistische moord.

Het 49-jarige slachtoffer, Ger van Zundert, werd op maandagavond 8 april 2019 in brand gestoken in zijn bedrijfspand aan de Sparrenweg in Breda. De man raakte zo ernstig gewond dat hij een dag later overleed. De eerste uren na de brand was Van Zundert nog helder en aanspreekbaar en heeft bijna een uur lang met de recherche gesproken over wat hem is overkomen. Volgens het slachtoffer is zijn voormalige zakenpartner verantwoordelijk voor de brandstichting. Die man meldde zich een dag later op het politiebureau en zit sindsdien vast.