Lijntjes cocaïne © crime nieuws

30 miljoen aan cocaïne op aangespoeld bootje in Cadzand

In de drugsboot die in januari aanspoelde in Cadzand blijkt een enorme partij cocaïne te hebben gezeten. In totaal 1.200 kilogram coke t.w.v. circa 30 miljoen euro. Twee mannen zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid.

Op dinsdag 8 maart heeft de politie in het kader van het onderzoek woningen in Rotterdam, Barendrecht en Oldambt doorzocht. Daarbij zijn diverse goederen in beslag genomen, zoals laptops, telefoons, USB-sticks, bankpassen en administratie. In Barendrecht troffen politiemedewerkers bovendien een luchtpistool aan. En in Oldambt een kleine hoeveelheid 9mm patronen.

De twee verdachten, een 41-jarige man uit Barendrecht en een 45-jarige man uit Oldambt, waren opvarenden van een sleepboot, ‘de Marian V’, die eind december 2015 vanuit Paramaribo naar Rotterdam was vertrokken. Het onderzoeksteam vermoedt dat vanaf deze sleper de 1.200 kilo cocaïne is overgeheveld op ‘de Zeeland’ (= de gestrande drugsboot).

Op 15 januari onderschepten de politie en douane de partij cocaïne na een storm waarbij de opvarenden gered moesten worden door de Kustwacht en Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij. Vervolgens is de boot met de 1.200 kilo coke aangespoeld in Cadzand. Het onderzoek naar de cocaïnesmokkel loopt nog en naar verwachtingen zullen er meer aanhoudingen volgen.