300K cash gepakt bij invallen in Rotterdam inzake oplichting bedrijf voor miljoen euro

De politie heeft in Rotterdam aanhoudingen verricht in een onderzoek naar grootschalige oplichting van een telecombedrijf.

Het bedrijf deed afgelopen vrijdag aangifte bij de politie inzake oplichting. Zij hadden signalen ontvangen dat een medewerker al enige tijd de nieuwste iPhones bestelde op zakelijke adressen, maar die vervolgens liet afleveren op een ander adres. De telefoons werden daardoor nooit bezorgd op het besteladres, en het vermoeden bestaat dat hij ze samen met de andere verdachte heeft doorverkocht. Met de oplichting zou rond de miljoen euro zijn buitgemaakt.

De politie ontdekte dat de verdachte vandaag weer telefoons geleverd zou krijgen en besloot in te grijpen. De verdachten, 31-jarige man, 27 -jarige man, 39-jarige man en 61-jarige vrouw, allemaal uit Rotterdam, zijn vervolgens aangehouden. De woningen van de verdachten in Rotterdam en enkele afleveradressen zijn doorzocht en daarbij is beslag gelegd op ongeveer 300.000 euro cash en telefoons. De verdachten zitten vast en het onderzoek naar de oplichting is in volle gang.