32 doden in 24 uur bij gevechten Juarez vs. Sinaloa kartel in Chihuahua

In de Mexicaanse staat Chihuahua zijn in slechts 24 uur zeker 32 personen om het leven gekomen bij gevechten tussen leden van drugskartels. Het Juarez kartel is momenteel in oorlog met het Sinaloa kartel.

De gewapende groepen, La Linea van het Juarez kartel, en La Gente Nueva, zijn in strijd met elkaar om belangrijk territorium in Chihuahua. Het komt regelmatig tot conflicten en schietpartijen maar 32 doden in 24 uur is zelfs voor Mexico best veel. Bij de hevige gevechten zijn bendeleden om het leven gekomen maar ook vrouwen en kinderen.

Op meerdere locaties in Chihuahua zijn moorden aan beide kanten gepleegd. In een garage hebben sicarios zes mannen die op dat moment aan het werk waren om het leven gebracht.  Verder zijn er veel leden van de bende Los Mexicles, die werken onder de vlag van La Gente Nueva van het Sinaloa kartel, geliquideerd.

In Mexico gaat het er regelmatig bloedig aan toe zo ook afgelopen week toen er afgehakte hoofden netjes geplaatst werden op een taxi. Drugskartels communiceren op deze gruwelijke manier met elkaar en de autoriteiten.